KONYHASZERELEM

2015. április 25., szombat

Túró gombóc

Hozzávalók

50 dkg.túró
4.tojás
5 dkg.margarin
6 csapott evőkanál búzadara
pici só
1 kanál porcukor

zsemlemorzsa

Öntet

Tejföl
porcukor
fahéj

A túrót villával összetöröm,a tojássárgáját,cukrot,sót,margarint és búzadarát hozzáadom és összekeverem.A tojásfehérjét kemény habbá verem és azt is hozzáadom,kikeverem.Beteszem a hűtőbe 1-2 órára.
Közben kevés olajon világosra pirítok zsemlemorzsát.
Fizet forralok,gombócokat formálok a masszából és a forrásban lévő vízbe teszem.Ha feljönnek a víz tetejére,még főzöm pár percig,szűrőkanállal kiemelem és a pirított morzsába forgatom.
Tálaláskor meglocsolom tejföllel,megszórom porcukorral,fahéjjal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jókai bableves

  Hozzávalók /kb.5,l leveshez/ 40 dkg füstölt hús /bordapors,csülök/ 2-3 szál sárgarépa 1 nagyobb fehérrépa 1 kis karalábé 1 fej vöröshagyma...