KONYHASZERELEM

2015. április 28., kedd

Medvehagymás kiflicskék

Imádom a medvehagymát,így amikor idénye van,minél több ételbe belecsempészem.
Sőt az idén fagyasztottam belőle,ez a fincsiség még frissből készült:)
Ebből az adagból 32 kis darab kiflicskék sülnek ki.
A tésztából dupla adagot dagasztottam és sütöttem 6 db zsemlét is.....hát nem egy bolti minőség:)sokkal jobb!Nincs felfújva,jó sűrű laktató,nagyon ajánlom!

Hozzávalók                                                       


Tésztához:
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 dl tej
35 dkg liszt
70 dkg kefir
1 tojás

fél dl olaj

Töltelékhez:
10 dkg puha margarin
kevés só
50-60 dkg medvehagyma

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.A liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt és rugalmas tésztát dagasztunk belőle.Meleg helyen kb.50 percig kelesztjük.Közben a megmosott szárazra itatott medvehagymát apróra vágjuk és a puha margarinnal és sóval összekeverjük.
Ha a tészta megkelt,lisztezett deszkára borítjuk és óvatosan átgyúrjuk.Négy részre osztjuk,mind a négyet egyenként vékony kör alakká nyújtjuk.Nyolc részre vágjuk,megkenjük a krémmel és kifliket tekerünk belőlük.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és hagyjuk még kelni 15 percig.Megkenjük felvert tojással és betoljuk az előmelegített sütőbe.170 fokon 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...