
Hozzávalók
9 db.nyárshoz
1.2 kg csirkemell filé
40 dkg gomba
15-20 dkg bármilyen szalonna
vörös hagyma
Páchoz:olaj,mustár,só,bors,piros paprika,zúzott fokhagyma
A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük,mennyiséget nem írtam,az ízlés szerint megy.
Belekeverem a megtisztított és nagyobb kockára vágott csirke melleket,jól összeforgatom,lezárom folpackal és hűtőbe teszem 1-2 órára vagy akár egész éjszakára.
A gombát tisztítom és ha apróbb egyben hagyom,ha nagyobb negyedelem.
A hagymát kb.1 cm-es vastagra karikázom,a szalonnát is nem túl vastag,de ne is vékonyra kockázom.
Bambusz pálcikára,hurkapálcikára,vagy mint én tettem,a grillsütőhöz tartozó nyársakra felszúrom a hozzávalókat.
Én hagymával kezdem,majd hús,szalonna,gomba,hús,hagyma,hús....vagy ahogy tetszik:)
Idényben lehet még paprikával,cukkinivel is variálni.
Beburkolom fóliába és berakom a grillbe.Kb.1 óra múlva leveszem a fóliát és tovább sütöm míg kell.
Ha nincs grill sütő,lehet tepsibe tenni pici zsiradékot alárakva,fóliázva és gázsütőben sütni.
De rövidebb pálcikára fűzve akár serpenyőben olajban sütve is finom.
De a tuti természetesen szabad grillen!
Saláta keverékkel tálaltam tartár mártással leöntve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése