KONYHASZERELEM

2015. május 20., szerda

Ferdinánd tekercs

Hozzávalók

2 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
40 dkg liszt
3 tojás sárgája
8 dkg margarin

Töltelék

10 dkg margarin
14 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg mazsola

Locsoláshoz

1 cs vaníliás cukor
1-2 kanál kristálycukor
2 dl főzőtejszín

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez adjuk a sót,cukrot,a puha margarint,a tojássárgákat,összekeverjük,majd hozzáöntjük a tejes élesztőt és a maradék tejet is és laza tésztát dagasztunk belőle.Tetejét megszórjuk lisztel,letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 50-60 percig.

A töltelékhez a margarint először magában,majd a kétféle cukorral habosra keverjük,a mazsolát beleszórjuk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk,majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.Megkenjük a krémmel,feltekerjük mint a bejglit és 3 cm vastagra szeleteljük.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát(vagy lábast)jól kikenünk margarinnal,majd vastagon megszórjuk cukorral.A tésztatekercseket körbe megkenjük olvasztott margarinnal,majd a formába rakosgatjuk őket,nem túl szorosan.20 percig kelesztjük,addig beizzítjuk a sütőt 180 fokra.
20 perc sülés után meglocsoljuk a cukros tejszínnel,tovább sütjük,majd újabb 20 perc után ismét locsolunk.Ha nagyon pirulna a teteje,de az alja még sületlen,takarjuk le sütőpapírral vagy fóliával.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...