Hozzávalók
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
csipet só
40 dkg liszt
3 tojás sárgája
8 dkg margarin
Töltelék
10 dkg margarin
14 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg mazsola
Locsoláshoz
1 cs vaníliás cukor
1-2 kanál kristálycukor
2 dl főzőtejszín
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez adjuk a sót,cukrot,a puha margarint,a tojássárgákat,összekeverjük,majd hozzáöntjük a tejes élesztőt és a maradék tejet is és laza tésztát dagasztunk belőle.Tetejét megszórjuk lisztel,letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 50-60 percig.
A töltelékhez a margarint először magában,majd a kétféle cukorral habosra keverjük,a mazsolát beleszórjuk.
A megkelt tésztát átgyúrjuk,majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.Megkenjük a krémmel,feltekerjük mint a bejglit és 3 cm vastagra szeleteljük.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát(vagy lábast)jól kikenünk margarinnal,majd vastagon megszórjuk cukorral.A tésztatekercseket körbe megkenjük olvasztott margarinnal,majd a formába rakosgatjuk őket,nem túl szorosan.20 percig kelesztjük,addig beizzítjuk a sütőt 180 fokra.
20 perc sülés után meglocsoljuk a cukros tejszínnel,tovább sütjük,majd újabb 20 perc után ismét locsolunk.Ha nagyon pirulna a teteje,de az alja még sületlen,takarjuk le sütőpapírral vagy fóliával.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése