KONYHASZERELEM

2015. május 17., vasárnap

Dunahullám


Hozzávalók                                                             



40 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
4 tojás
10 evőkanál tej
1/2 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2 e.k.cukrozatlan kakaó por
kb.70 dkg meggy

Krémhez

1 cs vaníliás pudingpor
2 dl meggylé
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Tetejére

20 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin

A tésztához a puha margarint,a porcukrot és vaníliás cukrot habosra keverjük,majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.Hozzáadjuk a tejet,a tojásfehérjék felvert habját.végül a sütőporral elkevert lisztet.Megfelezzük a tésztát,a felét sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük,a másik felébe teszünk kakaót és egy pici tejet,jól elkeverjük.
A leszűrt meggyet elosztjuk a tésztán,majd beborítjuk a kakaós tésztával.
180 fokon előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A pudingot megfőzzük a meggylével,hűlésig kevergetjük.
Ha befőtt meggyből készítjük annak a levéből készül a puding.Ha friss vagy fagyasztott,a magozott meggyet tegyük szűrőbe és alá edényt amibe lecsöpög a lé.
A margarint habosítjuk a porcukorral és a kihűlt pudingot apránként hozzákeverjük,habosítjuk.

A kihűlt tésztára rákenjük a krémet,majd bevontuk a gőz fölött felolvasztott csokoládéval.
Villával hullámokat mintázunk a csokin és hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...