Hozzávalók
1 kg kicsontozott csirke felső comb
2-3 szál újhagyma
5-6 kisebb gerezd fokhagyma
40 dkg zsenge zöldborsó
50 ml.főző tejszín
2 dl.húsleves
só
fehér bors
tárkony
1 kanál liszt
petrezselyem
A kicsontozott csirke combokat ujjnyi vastag csíkokra vágom.Magasabb falú nagy serpenyőben,vagy lábasban,kevés olajon átpirítom,párolom.Hozzáadom a zúzott fokhagymákat,a karikázott újhagymát,együtt párolom még,majd felöntöm kb.2 dl.húslevessel.Ha nincs,jó a kocka is,de én a comb csontjából és bőréből készítettem egy keveset és avval öntöttem fel.
Ha friss borsóból készítjük,az első rottyanás után beletehetjük a csirkéhez,Ha fagyasztott,csak akkor adjuk hozzá ha félig megfőtt a hús.Ha szükséges menet közben pótolhatjuk a húslevest,de ne legyen sok rajta.Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint és 1 teáskanálnyi szárított tárkonyt is adunk hozzá.
Ha minden puha,meghintjük 1 kanál liszttel,jól elkeverjük és rögtön felöntjük a tejszínnel.
A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Főzzük még kb.2-3 percig.
Én most petrezselymes újburgonyával és tésztával tálaltam,de rizzsel is nagyon finom.
Nagyon gyors étel, nem túl drága és valami isteni finom.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Alfredo tészta csirkemellel
Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése