KONYHASZERELEM

2015. június 14., vasárnap

Citromos csirkeleves

Hozzávalók

1 db.csirke mell filé
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1-1 kisebb piros és sárga kaliforniai paprika
2 tojássárgája
1 citrom leve
1jó marék rizs

A hagymát apróra kockázom,kevés olajon megdinsztelem.Rádobom a szintén kockázott csirkemelleket és fehéredésig kavargatom.A zöldségeket tisztítom karikázom,a paprikákat apróra kockázom és hozzá adom a csirkéhez.Együtt párolom,majd felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje.
Ha félig puha mind a hús,mind a zöldség,annyi vizet adok hozzá amennyi levest szeretnék,én kb.5l-t készítettem,sózom,borsozom tovább főzöm.Ha minden puha benne,beleszórom a megmosott rizst,a végén lehúzom a tűzről és a citromlével elkevert tojássárgával sűrítem és megszórom apró petrezselyemmel.
Ha valaki citromosabban szereti,lehet többet bele tenni.Igazi nyári hűsítő leves,melegen hűvösen egyaránt kiváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...