Hozzávalók
1 kg sertés lapocka
2 közepes fej vöröshagyma
1 jó nagy fej fokhagyma
2-3 dl tej
1 kanál liszt
olaj
só-bors
A vöröshagymát vékonyra szeleteljük,a húst 1 cm csíkokra.Olajon dinszteljük a hagymát,majd rádobjuk a húst és fehéredésig pároljuk.
Sózzuk-borsozzuk,belenyomunk 4-5 gerezd fokhagymát,
felengedjük annyi vízzel,hogy ellepje.
A lisztet kevés olajon aranybarnára pirítjuk,belenyomjuk a többi fokhagymát,pirítjuk együtt kicsit.Ha a rántás kihűlt,kb.2dl tejjel csomómentesre keverjük és a húshoz adjuk.Pár percig forraljuk,Főtt körettésztával tálaljuk.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése