KONYHASZERELEM

2015. június 14., vasárnap

Fokhagymás tokány

Hozzávalók

1 kg sertés lapocka
2 közepes fej vöröshagyma
1 jó nagy fej fokhagyma
2-3 dl tej
1 kanál liszt
olaj
só-bors

A vöröshagymát vékonyra szeleteljük,a húst 1 cm csíkokra.Olajon dinszteljük a hagymát,majd rádobjuk a húst és fehéredésig pároljuk.
Sózzuk-borsozzuk,belenyomunk 4-5 gerezd fokhagymát,
  felengedjük annyi vízzel,hogy ellepje.
A lisztet kevés olajon aranybarnára pirítjuk,belenyomjuk a többi fokhagymát,pirítjuk együtt kicsit.Ha a rántás kihűlt,kb.2dl tejjel csomómentesre keverjük és a húshoz adjuk.Pár percig forraljuk,Főtt körettésztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...