Hozzávalók
Szoktam vásárolni farrészes csirkecombot.Ha épp nem sütöm,akkor le szoktam fejteni a farrészt a combról,lefagyasztom és később tökéletesen megfelel leves alapnak.Most is ez történt,nem akartam kimondottan erős húslevest készíteni,májgaluskát főztem hozzá és tökéletes lett::)
4-5 db.csirke farrész
3 szál sárgarépa
2 kis szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes karalábé
1 TV paprika
fél öklömnyi kelkáposzta
Fűszerek:só,szemes bors,szegfűbors,egész kömény
Májgaluska:
50 dkg csirkemáj
1 tojás
1 kanál zsemle morzsa
1 kanál liszt
1 gerezd fokhagyma
só-bors
petrezselyem
A húst megmosom és hideg vízben felteszem főni.
Ha elkezd habozni,leszedem teaszűrővel,kis lángra veszem.Ha nem képez több habot,hozzáadom a karikázott zöldségeket és a fűszereket,kivéve a sót.Lassú tűzön,épp hogy gyöngyözzön,addig főzöm míg puha nem lesz a hús és a zöldség is.A végén sózom ízlés szerint.
A csirkemájat mosom,és késsel vágódeszkán /elkaparom/.Beleütöm a tojást,hozzáadom a morzsát és lisztet,sózom borsozom.Aprítok bele nagyon apróra petrezselymet és egy gerezd fokhagymát reszelek hozzá.Jól összekeverem és forrásban lévő vízbe kiskanál segítségével beleszaggatom.2-3 percig főzöm,szűrővel kiemelem és lecsepegtetem.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése