KONYHASZERELEM

2015. június 30., kedd

Habkönnyű meggyes süti

Ez a szuper könnyű kevert süti lett a favorit.Annyira könnyű a tésztája és hihetetlen hamar kész van.
Mondanom sem kell szuper gyorsasággal eltűnt:)


Hozzávalók

25 dkg liszt
25 dkg cukor
6 tojás
25 dkg margarin
1 sütőpor
50 dkg meggy

A meggyet kimagozzuk és lecsöpögtetjük szűrőn.
A puha margarint a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük,a fehérjét kemény habbá verjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral,majd felváltva a fehér habbal hozzákeverjük óvatosan a margarinos keverékhez.
Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük,elosztjuk a tetején a meggyet és előmelegített sütőbe toljuk.
180 fokon 25-30 percig sütjük.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...