KONYHASZERELEM

2019. május 27., hétfő

Cukkinis töltött dagadó




Hozzávalók
  • 1 jó nagy darab dagadó
  • 4-5.db tejes vízben áztatott zsömle
  • 3.db közepes cukkini
  • 3.db tojás
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só-bors-majoránna-aprított petrezselyem,ízlés szerint
  • 1.fej vörös hagyma
  • babérlevél
  • mustár
A zsemléket beáztatjuk a tejes vízbe,majd jól kinyomkodjuk.
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük a zsemléhez.Hozzáütjük a tojásokat,belenyomjuk a fokhagymákat és fűszerezzük ízlés szerint,majd összedolgozzuk.
A dagadó üregét kicsit besózzuk és megtöltjük a masszával.Összetűzzük a végét,vagy bevarrjuk.
Só,bors,mustár és majoranna páckeverékkel jólbedörzsöljük mindenhol a húst,tepsibe helyezzük,meglocsoljuk kevés olajjal vagy zsírral.Vöröshagymát szeletelünk mellé,hozzádobunk 2-3 babérlevelet,fokhagymát,kevés vizet öntünk alá és lefedjük fóliával.Ha a hús puha,levesszük a fóliát és kicsit rápirítunk.
Az első képeken még meleg volt a sült,lágyacska volt a töltelék,nem túl könnyű szeletelni.De utána gyönyörűen lehet.Én az utolsó fázisnál dobtam a husi mellé felezett cukkinit és sárga répát is.Isteni finom!
Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...