KONYHASZERELEM

2019. május 27., hétfő

Oroszkrém torta

Hozzávalók

Piskóta

10.db tojás
20.dkg liszt
20.dkg kristály cukor
1.cs sütőpor

Krém

5.dl tej
5.dkg vaníliás puding por
10.dkg kristály cukor
5.dkg vaníliás cukor
4.dl hab tejszín
1.cs zselatin
1.doboz őszibarack befőtt

A tojásokat szétválasztjuk,a lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojás sárgákat habosra verjük a cukorral,majd a tojás fehéreket is keményre verjük.Kanalanként a sárga habba keverjük óvatosan a lisztet,majd a fehér habot felváltva.
Sütő papírral bélelt torta formába öntjük és előmelegített sütőben,180 fokon kb.20 perc alatt tű próbáig sütjük.Ha kihűlt három részre vágjuk.

A tejet felforraljuk,a puding por kikavarjuk a cukorral és a felforrt tejhez öntjük.Addig főzzük kis lángon,míg kellően besűrűsödik,majd levéve a tűzről,gyakran kevergetve kihűtjük.
A tejszín habot felverjük,a zselatint 1 .dl vízben feloldjuk és felmelegítjük/ne forraljuk/,hagyjuk hűlni.
A pudingot áttörjük,ha szükséges bot mixerrel,hozzáadjuk a tejszín habot/valamennyit hagyjunk a díszítéshez/ és a zselét,összedolgozzuk.
A barackot leszűrjük a levétől,a díszítéshez félre teszünk néhány darabot.A többit felszeleteljük vagy kockázzuk.
A krémet 3 részre osztjuk.Az alső piskótát megkenjük vele,elrendezzük rajta a barack felét,rá a második lap,krémezzük,barackozzuk,jöhet a teteje.
A maradék krémmel szépen bekenjük a tetejét és oldalát,majd a félretett barackkal és tejszín habbal díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...