Hozzávalók
50 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
18 g só
2 csipet cukor
20 dkg puha margarin
1 egész tojás+1 tojássárgája
45 dkg sótlan vízben főtt burgonya
1 tojás a kenéshez
A borgonyát megfőzzük és melegen áttörjük.
A margarint összemorzsoljuk a liszttel,mehet bele az élesztő,só ,cukor,tojás,végül a kihült burgonya.Jól összegyúrjuk,kidagasztjuk és kelesztjük 30-40 percet.Újjnyi vastagra nyújtjuk,a tetejét berácsozzuk és tetszés szerinti nagyságú kerek szaggatóval kiszúrjuk.Tepsibe tesszük és lekenjük a felvert tojással.Ismét pihentetjük 30 percet,mégegyszer lekenjük tojással,majd 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk.A hőfokot visszavesszük 220 fokra és kb.25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése