KONYHASZERELEM

2021. szeptember 6., hétfő

Burgonya pogácsa-Gábor a Házipéktől


 Hozzávalók

50 dkg finomliszt

2,5 dkg élesztő

18 g só

2 csipet cukor

20 dkg puha margarin

1 egész tojás+1 tojássárgája 

45 dkg sótlan vízben főtt burgonya

1 tojás a kenéshez

  A borgonyát megfőzzük és melegen áttörjük.

A margarint összemorzsoljuk a liszttel,mehet bele az élesztő,só ,cukor,tojás,végül a kihült burgonya.Jól összegyúrjuk,kidagasztjuk és kelesztjük 30-40 percet.Újjnyi vastagra nyújtjuk,a tetejét berácsozzuk és tetszés szerinti nagyságú kerek szaggatóval kiszúrjuk.Tepsibe tesszük és lekenjük a felvert tojással.Ismét pihentetjük 30 percet,mégegyszer lekenjük tojással,majd 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk.A hőfokot visszavesszük 220 fokra és kb.25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...