KONYHASZERELEM

2021. szeptember 7., kedd

Tejes kifli Kálcitól


 Hozzávalók

50 dkg finomliszt

2 dkg élesztő

2 dl tej

1 dl víz

1 nagy kanál tejföl

2 tk.só

A tejet,vizet és tejfölt összekeverem egy tálkában és meglangyosítom.Belemorzsolom az élesztőt és kicsit hagyom felfutni.A lisztet tálba mérem,hozzáadom az élesztős tejet,a sót és kidagasztom addig,míg a tészta sima nem lesz és elválik az edény falától.Letakarom és meleg helyen 40-45 percig kelesztem.Ha megkelt,átgyúrom és 3 egyenlő cipót formázok belőle,amit letakarva 15 percig pihentetek.Ezután minden cipót egész vékony kör alakra nyújtok és 6db háromszögre vágom.Egyenként,a vastagabb felétől szorosan feltekerem úgy,hogy a vége az alján legyen.Kiflire formázom és sütőpapíros tepsibe helyezem.A sütőt 220 fokra bekapcsolom,a kifliket letakarom és 20-30 percig pihentetem.Mielőtt betolom a sütőbe,megspriccelem vízzel és mehet sülni.Ha kezd pirulni,kb.10-12 perc,leveszem a hőt 200 fokra,ismét spriccelek és visszatolom.Pirulásig sütöm kb.25 perc.Ha kivettem,még egyszer spriccelek és hülni hagyom.

Nagyon finom,egyszerű és másnap is puha marad.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...