Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen-melegen ajánlom!😀
Hozzávalók
40 dkg fejtett bab
40 dkg füstölt hús /én bordaporcot szoktam belerakni/
40 dkg burgonya
1 nagy fej hagyma
1 nagy doboz tejföl
1 nagy kanál liszt
só-bors
babérlevél
ecet
A füstölt húst megmosom és felteszem főzni az egészben hagyott hagymával és 3-4 babérlevéllel.
Ha a hús puha,kiveszem a léből és hagyom hülni.A levesbe teszem a babot,ízre sózom,borsozom.
Ha a bab is majdnem puha,hozzá adom a tisztított,kockázott burgonyát és a kicsontozott kockázott füstölt húst.A végén a lisztből és tejfölből habarást készítek.Simára keverem,adok hozzá a főzőléből és a leveshez öntöm.Kevergetem óvatosan,5 percig hagyom,hogy kiforrjon és kész.Ha megfőtt,akkor szoktam kanálnyi ecetet hozzáadni és elkeverem.Aki ecetesebben szereti,utólag is ízesítheti.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése