KONYHASZERELEM

2021. szeptember 6., hétfő

Habart fejtett bableves


  

Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen-melegen ajánlom!😀


Hozzávalók

40 dkg fejtett bab

40 dkg füstölt hús /én bordaporcot szoktam belerakni/

40 dkg burgonya

1 nagy fej hagyma

1 nagy doboz tejföl

1 nagy kanál liszt

só-bors

babérlevél

ecet

 A füstölt húst megmosom és felteszem főzni az egészben hagyott hagymával és 3-4 babérlevéllel.

Ha a hús puha,kiveszem a léből és hagyom hülni.A levesbe teszem a babot,ízre sózom,borsozom.

Ha a bab is majdnem puha,hozzá adom a tisztított,kockázott burgonyát és a kicsontozott kockázott füstölt húst.A végén a lisztből és tejfölből habarást készítek.Simára keverem,adok hozzá a főzőléből és a leveshez öntöm.Kevergetem óvatosan,5 percig hagyom,hogy kiforrjon és kész.Ha megfőtt,akkor szoktam kanálnyi ecetet hozzáadni és elkeverem.Aki ecetesebben szereti,utólag is ízesítheti.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...