Hozzávalók
6 kg zöldségből 7 üveggel lett
1.80 dkg káposzta
1 kg hagyma
1.80 uborka (fürtös vagy kovászolni való)
50 dkg sárgarépa
1 kg paprika
70 dkg cukor
15 dkg só
4,5 dl 10%-os ecet
1 tk.egész bors
A zöldségeket lereszelem,darabolom és összekeverem.Hozzáadom az ízesítőket és alaposan összekeverem ismét.Letakarom és állni hagyom legalább egy napig.Közben 2-3x átkevergetem,kóstolgatom,ha kell,még ízesítem,de erre nálam még nem került sor.Steril üvegekbe töltöm,a lét elosztom rajtuk,celofán a tetejükre és szorosan a kupak.Fejre állítom,hogy tuti nem szivárog e,majd mehet a kamrába.(Ami nekem nincs😄)Nem használok tartósítót és sosem romlott meg!Minden évben így készítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése