KONYHASZERELEM

2022. október 7., péntek

Csalamádé




 

Hozzávalók

6 kg zöldségből 7 üveggel lett

1.80 dkg káposzta

1 kg hagyma

1.80 uborka (fürtös vagy kovászolni való)

50 dkg sárgarépa

1 kg paprika

70 dkg cukor

15 dkg só

4,5 dl 10%-os ecet

1 tk.egész bors

A zöldségeket lereszelem,darabolom és összekeverem.Hozzáadom az ízesítőket és alaposan összekeverem ismét.Letakarom és állni hagyom legalább egy napig.Közben 2-3x átkevergetem,kóstolgatom,ha kell,még ízesítem,de erre nálam még nem került sor.Steril üvegekbe töltöm,a lét elosztom rajtuk,celofán a tetejükre és szorosan a kupak.Fejre állítom,hogy tuti nem szivárog e,majd mehet a kamrába.(Ami nekem nincs😄)Nem használok tartósítót és sosem romlott meg!Minden évben így készítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...