Szabi pék receptje alapján készítettem ezt a finomságot.A tésztája pompás,csak a lekvár fele kifolyt belőle😄De sebaj tunkoltuk a lekvárba mellé.
Hozzávalók
35 dkg finom liszt
35 dkg teljes kiőrlésű liszt
3 dkg élesztő
1 dkg só
12 dkg cukor
12 dkg vaj
1 egész tojás
3 tojás sárgája
2.5 dl langyos tej
Először a tejet,tojást és élesztőt keverjük össze a tálban,majd mehet hozzá a kétféle liszt,só,cukor.Jól kidagasztjuk és a vége felé tesszük hozzá apránként a puha vajat.
Gömbölyítjük a tésztát és letakarva 1 órát kelesztjük.Kb.3mm vastag téglalapra nyújtjuk a tésztát és vízszintesen a felét megkenjük eperdzsemmel,majd ráhajtjuk a tészta másik felét.A széleit kicsit lenyomkodjuk,majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk.Praktikus pizzavágót használni.Ezután egyenként a két végét fogva megcsavarjuk a munkapadon.A kezünkbe vesszük a két végét és csigába tekerjük az ujjunk köré úgy,hogy mindkét vége alul legyen.Tepsibe tesszük és lekenjük tojással.Hagyjuk pihenni 30 percet,ismét lekenjük tojással és mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe.Alul felül sütés kb.25 perc,sütőtől függően.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése