KONYHASZERELEM

2022. október 7., péntek

Eper dzsemes csavartka




 

Szabi pék receptje alapján készítettem ezt a finomságot.A tésztája pompás,csak a lekvár fele kifolyt belőle😄De sebaj tunkoltuk a lekvárba mellé.

 Hozzávalók

35 dkg finom liszt

35 dkg teljes kiőrlésű liszt

3 dkg élesztő

1 dkg só

12 dkg cukor

12 dkg vaj

1 egész tojás

3 tojás sárgája

2.5 dl langyos tej

 Először a tejet,tojást és élesztőt keverjük össze a tálban,majd mehet hozzá a kétféle liszt,só,cukor.Jól kidagasztjuk és a vége felé tesszük hozzá apránként a puha vajat.

Gömbölyítjük a tésztát és letakarva 1 órát kelesztjük.Kb.3mm vastag téglalapra nyújtjuk a tésztát és vízszintesen a felét megkenjük eperdzsemmel,majd ráhajtjuk a tészta másik felét.A széleit kicsit lenyomkodjuk,majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk.Praktikus pizzavágót használni.Ezután egyenként a két végét fogva megcsavarjuk a munkapadon.A kezünkbe vesszük a két végét és csigába tekerjük az ujjunk köré úgy,hogy mindkét vége alul legyen.Tepsibe tesszük és lekenjük tojással.Hagyjuk pihenni 30 percet,ismét lekenjük tojással és mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe.Alul felül sütés kb.25 perc,sütőtől függően.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...