Ezt a "fasírttekercset"2 éve készítettem a lányom szülinapi ebédjére,az ő kérésére.Azóta sem csináltam,pedig nagyom finom,de valahogy feledésbe merült,mint annyi minden más is.Most,hogy a képek között turkáltam rátaláltam és a közeljövőben el is készítem újra.
Hozzávalók
70 dkg darált seréslapocka
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
rozmaring,oregánó,só,bors ízlés szerint
10 dkg reszelt sajt
10 dkg gomba,legjobb a laska
1 kis fej hagyma
12 dkg jófajta sonka(olasz az optimális,de más is jó)
kevés oliva olaj
A darálthúst összegyúrom a tojással,morzsával és fűszerekkel,ha kell még teszek bele morzsát és hűtőbe teszem.A hagymát apróra kockázom és az olajon dinsztelem,majd hozzáadom az aprózott gombát is.Együtt párolom készre,enyhén sózom-borsozom és hűlni hagyom.A húsmasszát morzsázott alufólián téglalappá lapítom.A hosszabbik felére végigrakom a sonkát,rá a gombás ragu,majd a reszelt sajt.A főlia segítségével feltekerjük és olajozott tepsibe tesszük.Tetejét is kissé megolajozzuk,lefedjük fóliával és kb.70 percig sütjük.A végén levesszük a fóliát,hogy piruljon.
Ünnep alkalmával héjában sült burgonyával tálaltam,ami szalonnával és tejföllel volt spékelve.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése