Hozzávalók
50 dkg liszt
2 dl langyos tej
fél kk.só
2 ek.cukor
2.5 dkg élesztő
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
10 dkg puha margarin
Töltelék
25 dkg túró
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek.cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg tejben áztatott mazsola
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.A lisztben elkeverjük a sót,cukrot,beletesszük a tojást és az élesztős tejet.Kidagasztjuk,mikor összeáll a tészta,apránként hozzáadagoljuk a puha margarint is.Akkor jó,ha elválik az edény falától és szép sima a tészta.Letakarva kelesztjük 1 órnyit,Ha megkelt átgyúrjuk és 3 mm vastagra nyújtjuk.Kiszaggatjuk fánkszaggatóval és a közepébe halmozzuk a tölteléket.A négy sarkot összefogjuk ,összecsipkedjük s gombócozzuk.A töltelékhez a túrót áttörjük,beletesszük a hozzávalókat és összekeverjük.Tortaformába,vagy akár sima kisebb tepsibe rakosgatjuk szorosan egymás mellé.Megkenjük olvasztott vajjal-margarinnal és kelesztjük letakarva 20 percet.Ismét lekenjük vajjal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.A végén porcukorral szórom és mi szeretjük finom akármilyen lekvárral tunkolni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése