KONYHASZERELEM

2025. szeptember 2., kedd

Bazsalikomos paradicsomszósz


 Pizzára,húsos tésztára,nagyon sokmindenre jó és nincs benne tartósító ami a lényeg!Ebből az adagból 4 kis üveg szósz lett,a negyedik a hútőben landolt.Mert,ha már szószt készítek,legyen pizza is.Így egy keveset egyből elhasználzam frissiben.

Hozzávalók

2 kg húsos paradicsom

2 nagy fej vöröshagyma

1 jó nagy fej fokhagyma

2 rk.só

1 púpos ek.cukor

1kk.oregáno

1kk.kakukkfű

1 jó marék friss bazsalikom

1 tk.őrölt bors

1 dl olaj

  Egy nagyobb mélyebb tepsit kibélelek sütőpapírral.A paradicsomokat és a hagymát nagyobb darabokra szeletelem,a fokhagymát csak egészben.hozzáadom a fűszereket,egy kevés olajat és jól összekeverem a tepsiben.180 fokos sütőbe tolom és kb.másfél óráig sütöm,időközben megkavarva.Ha jó puhára átsült,egy lábasba kanalazom és botmixerrel pépesre dolgozom.Pár percig összefőzöm és steril üvegekbe töltöm.Ne töltsük tele,mert ráöntünl egy kis réteg olajat,ami leszigeteli a romlástól.celofánt teszek rá,majd a kupakot jó szorosan és mehet a dunsztba 2 napra.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...