Pizzára,húsos tésztára,nagyon sokmindenre jó és nincs benne tartósító ami a lényeg!Ebből az adagból 4 kis üveg szósz lett,a negyedik a hútőben landolt.Mert,ha már szószt készítek,legyen pizza is.Így egy keveset egyből elhasználzam frissiben.
Hozzávalók
2 kg húsos paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
1 jó nagy fej fokhagyma
2 rk.só
1 púpos ek.cukor
1kk.oregáno
1kk.kakukkfű
1 jó marék friss bazsalikom
1 tk.őrölt bors
1 dl olaj
Egy nagyobb mélyebb tepsit kibélelek sütőpapírral.A paradicsomokat és a hagymát nagyobb darabokra szeletelem,a fokhagymát csak egészben.hozzáadom a fűszereket,egy kevés olajat és jól összekeverem a tepsiben.180 fokos sütőbe tolom és kb.másfél óráig sütöm,időközben megkavarva.Ha jó puhára átsült,egy lábasba kanalazom és botmixerrel pépesre dolgozom.Pár percig összefőzöm és steril üvegekbe töltöm.Ne töltsük tele,mert ráöntünl egy kis réteg olajat,ami leszigeteli a romlástól.celofánt teszek rá,majd a kupakot jó szorosan és mehet a dunsztba 2 napra.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése