Anyósommál ettük ezt a süteményt és hosszú unszolásra ide is adta a receptjét.Nem szívesen adta ki a kezéből a konyhatitkokat.Elég problémás volt nekem kinyújtani,de megérte a kínlódást,mert nagyon finom.
Hozzávalók
25 dkg liszt
20 dkg margarin
csipet só
8 tojás sárgája
Töltelék
8 tojás fehérje
24 dkg porcukor
25 dkg darált dió
1 citrom héja
fahéj
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük,összekeverjük a porcukorral,fahéjjal és citromhéjjal összekevert dióval.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel,amibe teszünk egy csipet sót.Hozzáadjuk a tojássárgákat és alaposan összegyúrjuk,szép sima tésztává.Begombócoljuk és fóliázzuk,majd legalább 12 órára hűtőbe tesszük.Ezért célszerűbb este összeállítani,egész éjjel pihen és reggel lehet vele dolgozni.Pihi után átgyürjuk és nagyobb dió nagyságúakra gombócoljuk.Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk és a lap közepének a nagy részét megkentük bőven a töltelékkel,majd a két szélét ráhajtjuk.Sütőpapírral bélelt trpsibe tesszük őket és 170 fokra előmelegített sütőben,kb.15-20 perc alatt megsütjük.Porcukorral meghintjük ha kihült.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése