KONYHASZERELEM

2025. szeptember 3., szerda

Karfiolos rakott csirkemell


Elég ritkán készítek karfiolos ételeket mostanában,az ok,hogy 1.elég drága,2.szervezetem ha többet eszem nem bírja.Na de kedvesem a hétvégén rántott cuccokat óhajtott,ezért lett neki karfiol,cukkini,gomba,sajt és az elmaradhatatlan csirkemell.Mivel a morzsás 
 bundát sem nagyon kultiválja a belsőségem,gondoltam a karfionakl lecsípem afelét és külön készítek magamnak valamit,amit bírok is.És kitaláltam,mivel volt egy félkilónyi szeletelt baconom,hogy legyen nekem karfiolos rakott csirkemell.Még ilyet nem csináltam,csak a népszerűcsirkemell tortát.Na ez ua.csak karfiollal.A párom jobban ette mint a rántott cuccait,nagyon,nagyon finom!


Hozzávalók

60 dekányi csirkemellfilé

50 dekányi karfiol

40 dekányi bacon

4 ek.tejföl

2 tojás

3 ek.liszt

bors

csirke fűszersó

15 dkg reszelt sajt

kis csokor petrezselyem

pici vaj a forma kikenéséhez


Először a karfiolt rózsáira szedjük és félpuhára főzzük,leszűrjük,hülni hagyjuk.

A csirkemelleket újjnyi kockákra,vagy csíkokra vágjuk és kevés fűszersóval összekeverjük egy nagyobb tálban.Hozzáadjuk az összes hozzávalót,a fűszereket ízlés szerint.A petrust összevágjuk,a sajtot lereszeljük,ez is mehet bele.Összekeverjük,végül óvatosan beleforgatjuk a karfiolt is.Egy formát kicsi vajjal kikenünk,ez lehet jénai,őzgerinc én püspökkenyér formában sütöttem.Kibélelema formát baconnal,úgy hogy a fele kilógjon.Beleöntjük a masszát és ráfordítjuk a kilógó bacont.180 fokon beteszem sülni,min.80 percig,közben persze figyelni kell.Ajánlatos fóliával betakarni és a végén leszedni pirulás szempontjából.Burgonyapüré a legfinomabb hozzá,de bármivel lehet tálalni.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...