Elég ritkán készítek karfiolos ételeket mostanában,az ok,hogy 1.elég drága,2.szervezetem ha többet eszem nem bírja.Na de kedvesem a hétvégén rántott cuccokat óhajtott,ezért lett neki karfiol,cukkini,gomba,sajt és az elmaradhatatlan csirkemell.Mivel a morzsás
bundát sem nagyon kultiválja a belsőségem,gondoltam a karfionakl lecsípem afelét és külön készítek magamnak valamit,amit bírok is.És kitaláltam,mivel volt egy félkilónyi szeletelt baconom,hogy legyen nekem karfiolos rakott csirkemell.Még ilyet nem csináltam,csak a népszerűcsirkemell tortát.Na ez ua.csak karfiollal.A párom jobban ette mint a rántott cuccait,nagyon,nagyon finom!
Hozzávalók
60 dekányi csirkemellfilé
50 dekányi karfiol
40 dekányi bacon
4 ek.tejföl
2 tojás
3 ek.liszt
só
bors
csirke fűszersó
15 dkg reszelt sajt
kis csokor petrezselyem
pici vaj a forma kikenéséhez
Először a karfiolt rózsáira szedjük és félpuhára főzzük,leszűrjük,hülni hagyjuk.
A csirkemelleket újjnyi kockákra,vagy csíkokra vágjuk és kevés fűszersóval összekeverjük egy nagyobb tálban.Hozzáadjuk az összes hozzávalót,a fűszereket ízlés szerint.A petrust összevágjuk,a sajtot lereszeljük,ez is mehet bele.Összekeverjük,végül óvatosan beleforgatjuk a karfiolt is.Egy formát kicsi vajjal kikenünk,ez lehet jénai,őzgerinc én püspökkenyér formában sütöttem.Kibélelema formát baconnal,úgy hogy a fele kilógjon.Beleöntjük a masszát és ráfordítjuk a kilógó bacont.180 fokon beteszem sülni,min.80 percig,közben persze figyelni kell.Ajánlatos fóliával betakarni és a végén leszedni pirulás szempontjából.Burgonyapüré a legfinomabb hozzá,de bármivel lehet tálalni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése