Hozzávalók
4 db.egész csirkecomb/én feleztem őket/
fél csomag sültcsirke fűszerkeverék
kb.2 dl.tej
kb.5 dkg vaj
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 szál friss rozmaring
1 liter hideg víz és 4 ek.só a pácoláshoz
Acombokat tisztítás után 1 liter sózott vízben pácolom legalább6-8 órát.Ha ebédre készül,optimális,ha este beáztatjuk egész éjjelre és hűtőbe tesszük.Papírtörlőn kicsit leitatjuk a víztől és hőálló tálba rakjuk,amit enyhén kivajazunk..Finoman megszórjuk mindenhol fűszerkeverékkel,mellétesszük a rozmaring ágakat és a fokhagymákat.Felöntjük a tejjel és minden comb darabra teszünk egy mokkáskanálnyi vajat.Lefedjük alufóliával és 200 fokon sütjük 90 percig.Az utolsó 15-20percben,ha már puha a hús,levesszük a fóliát és pirítjuk egy kicsit.Köretnek bármi jó,én burgonyapürével és hagymás törtburgonyával tálaltam és a szafttal meglocsoltam.Akár tésztával is nagyon finom,alaposan megspékelni a szafttal.Hamar kész van,nem bonyolult és mennyei finom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése