Teljesen egyszerű és gyors étel a hétköznapokra.
Hozzávalók
40 dkg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 TV.paprika
2dl.rizs
só-bors-őrölt piros paprika
1 kanálnyi aprított petrezselyemzöld
Először a rizs készítjük el.Kevés zsiradékon megfuttatjuk,majd kb.2.5,3dl.forró vízzel felöntjük.Ez rizsfajtától függ.Sózzuk,beletesszük a petrust és megkavarjuk.Enyhe fokozaton főzzük,néha belekavarva 15 percig,majd lefedve hagyjuk még párolódni.A hagymát apróra kockázzuk,a paprikát paradicsomot szintén.A májat mosás,tisztítás után kis kockára vágjuk és szűröbe tesszük,hogy lecsepegjen a vértől,víztől.A hagymát kevés zsiradékot megdinszteljük,majd mehet hozzá a zúzott fokhagyma,paprika,paradicsom.Ha kellően puha,hozzáadjuk a májat,fehéredésig pároljuk,majd megszórjuk piros paprikával és kevés vízzel felöntjük.Meghintjük borssal és ha puhára főtt,megsózzuk és hozzákeverjük a rizst.Ha nagyon száraz lenne,vagy nem lett elég puha a rizs,egy kis forró vízzel még pótolhatjuk.Egyenletesen átkeverjük és lehet tálalni.Bármilyen savanyúság vagy befőttillik hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése