KONYHASZERELEM

2022. szeptember 29., csütörtök

Eper jam


 Nem szeretem túl édesen a lekvárokat,inkább tovább főzöm,de nem a cukrot akarom érezni,hanem a gyümölcsöt.Nehezen találtam rá erre a receptre,enyhén folyós de nagyon finom.Kalácsra,kenyérre,öntetnek fantasztikus.Ez a mennyiség 10 kisüveget töltött meg.

Hozzávalók

5 kg eper

1,5 kg cukor

1 jamfix3:1

Az epreket alaposan tisztítom és egy edényben összenyomkodom.Hozzáadom a cukrot és lassú tűzön időnként kavargatva 1.5-2 óráig főzöm.A fehér habot ahogy tudom leszedem közben róla,a végén a fixet is hozzáadom.Pár percig még rottantom,maj leveszem a lángról és ha nagyon darabos még,kicsit botmixerelem,de csak épphogy.Visszateszem még rottyanni és ha elég sűrű,még forrón megtöltöm a steri üvegeket.Fejreállítás 5 percre és mehet a száraz dunsztba,pár nap múlva a polcra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...