Őszintén szólva,nem nagyon szoktam méricskélni.Nem is szoktam sokat elrakni,inkább csak pörkölt alapnak,vagy ha nagyon megóhajtom télen.Bár nagyon szeretem sajna szervezetem kilöki magából többnyire.Azért jó ha van a polcon.
Hozzávalók
kb.70 dkg vöröshagyma
kb.1.20 dkgTV paprika
kb.1kg paradicsom
só-bors
zsiradék
Konyhakészre készítem a lecsót,mint mikor frissen esszük.A hagymát szeletelem,üvegesre párolom,paprikát karikázom beleteszem,kicsit együtt főzöm,majd a darabolt paradicsom is belekerül.Sózom,borsozom ízlés szerint és készre főzöm.Még melegen beleöntöm az alaposan tisztított üvegekbe,tetejükre teszek egy kevés zsírt vagy olajat.Celofán és rá a kupak jó szorosan.Fejre állítom őket úgy 5 percre,majd száraz dunsztba teszem pár napra és mehet a polcra.
Ez a mennyiség olyan 3 üvegre elég kb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése