Tudni kell rólam,hogy nagyon leveses vagyok.Ha már 2 nap nem eszem levest,elvonási tüneteim vannak,képes vagyok akár reggel is azt enni.A bableves az egyik fő kedvenc,bármilyen formában.Ebbe a levesbe nagyon finom a füstölt hús,de én ki szoktam hagyni,de hogy mégis legyen benne kis füstös íz,füstölt szalonnabőrt rakok bele.A tésztabetét megint relatív,ki mit szeret,de nálam megvan a tradíció,mibe milyet teszek.Ebbe speciel csak az eperlevelet szeretem.A babgulyásba és borsólevesbe csakis reszelt tészta.Húsleves-cérna vagy csiga stb.Szóval kóstoljátok meg az én finom leveskémet.
Hozzávalók
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 karalábé
1 nagy fej hagyma
1-1 paprika,paradicsom
2 gerezd fokhagyma
40 dkg fejtős bab
1 tenyérnyi darab szalonnabőr
3 szem burgonya
só,bors,delikát,őrölt paprika
petrezselyem
eperlevél tészta
2 kanál liszt
A zöldségeket tisztítom,kis hasábokra vagdalom és kevés zsiradékon megdinsztelem.Rászórom az őrölt paprikát,felöntöm 1 liter vízzel.Hozzáadom egészben a hagymát és ha felforrt,a babot és a szsalonnabőrt is.Annyi vízzel öntöm,hogy jól ellepje.Ha minden majdnem puha,hozzáadom a kockázott burgonyát,pótolom a folyadékot.Közben készítek a lisztből világos rántást,ha hűl egy kicsit,kevés vízzel csomómentesre keverem.A zöldségek ha puhák,hozzáadom a tésztát,petrezselymet,ha a tészta is rendben van,mehet a rántás.2-3 percig forralom és tálalom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése