KONYHASZERELEM
2014. március 30., vasárnap
Borsóleves májgaluskával
Hozzávalók
50 dkg csirke aprólék
2 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
fél karalábé
50 dkg zöldborsó(mirelit)
1 kis fej vöröshagyma
Galuska
1 tojás
15 dkg kenőmájas
1-2 kanál búzadara
kevés víz
A zöldségeket tisztítás után felkarikázom,kevés zsiradékon megpárolom.Hozzáteszem a csirkeaprólékot, az egész hagymát,zöldborsót.Együtt párolom pár percig és felöntöm vízzel,annyit,hogy ellepje.Fűszerezem sóval-borssal,esetleg delikáttal.A tojást felverem,beleteszem a kenőmájast,összedolgozom,majd a búzadarát is hozzáadom .Befűszerezem,ha kell kevés vízzel lágyítom,hagyom pihenni.
Mikor megpuhultak a zöldségek,felöntöm annyi vízzel amennyit szeretnénk,ha felforr beleszaggatjuk a galuskákat,pár percig rotyogtatjuk.A végén megszórjuk petrezselyemmel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése