KONYHASZERELEM

2014. március 30., vasárnap

Borsóleves májgaluskával


 Hozzávalók

50 dkg csirke aprólék
2 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
fél karalábé
50 dkg zöldborsó(mirelit)
1 kis fej vöröshagyma

Galuska

1 tojás
15 dkg kenőmájas
1-2 kanál búzadara
kevés víz

A zöldségeket tisztítás után felkarikázom,kevés zsiradékon megpárolom.Hozzáteszem a csirkeaprólékot, az egész hagymát,zöldborsót.Együtt párolom pár percig és felöntöm vízzel,annyit,hogy ellepje.Fűszerezem sóval-borssal,esetleg delikáttal.A tojást felverem,beleteszem a kenőmájast,összedolgozom,majd a búzadarát is hozzáadom .Befűszerezem,ha kell kevés vízzel lágyítom,hagyom pihenni.
Mikor megpuhultak a zöldségek,felöntöm annyi vízzel amennyit szeretnénk,ha felforr beleszaggatjuk a galuskákat,pár percig rotyogtatjuk.A végén megszórjuk petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...