KONYHASZERELEM

2014. március 26., szerda

Habcsók

A tojáslikőr készítése folyamán megmaradt tojásfehérjéből csináltam ma habcsókot.Valamikor 15 éve próbálkoztam vele,hát akkor valahogy nem sikerült és el is ment tőle a kedvem.Azt hiszem most sikerült:)

Hozzávalók

5 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor

A tojásfehérjéhez apránként adagolva cukrot kemény ragacsos masszát készítünk habverő ill.kézimixer segítségével.
Habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt sütőlapra csókokat nyomunk.
Előmelegített sütőbe toljuk,180 fokon sütjük kb.3-4 percig,ezután levesszük a hőfokot100 fokra és szárítjuk
5-8 percig.
Csokit szerettem volna olvasztani a tetejére,de a család lebeszélt róla,szerintük az már sok lenne:)De kifogom úgy is próbálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...