A tojáslikőr készítése folyamán megmaradt tojásfehérjéből csináltam ma habcsókot.Valamikor 15 éve próbálkoztam vele,hát akkor valahogy nem sikerült és el is ment tőle a kedvem.Azt hiszem most sikerült:)
Hozzávalók
5 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
A tojásfehérjéhez apránként adagolva cukrot kemény ragacsos masszát készítünk habverő ill.kézimixer segítségével.
Habzsákba tesszük és sütőpapírral bélelt sütőlapra csókokat nyomunk.
Előmelegített sütőbe toljuk,180 fokon sütjük kb.3-4 percig,ezután levesszük a hőfokot100 fokra és szárítjuk
5-8 percig.
Csokit szerettem volna olvasztani a tetejére,de a család lebeszélt róla,szerintük az már sok lenne:)De kifogom úgy is próbálni.
KONYHASZERELEM
2014. március 26., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése