KONYHASZERELEM

2014. március 24., hétfő

Túróruditorta

Hozzávalók:

A tésztához:
8 dkg liszt
8 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 dkg kakaó
2 tojás

A krémhez:
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom leve
2,5 dl növényi tejszín
50 dkg túró
1 dl tejföl
1 g zselatin
reszelt citromhéj

Tetejére:
tortabevonó csokoládé

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformában kb 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a tejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is óvatosan a krémhez keverjük. A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kivéve leöntjük csokoládéval és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.

Tipp:

Ha jobb minőségű csokit használsz, mint én, kemény lesz a tetején. Megoldás: vagy hígítani olvasztás során a csokit,vagy forró késsel szeletelni, illetve még dermedés előtt a szeleteknél késsel végighúzni a csokit, így nem törik el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...