Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg liszt
8 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 dkg kakaó
2 tojás
A krémhez:
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 citrom leve
2,5 dl növényi tejszín
50 dkg túró
1 dl tejföl
1 g zselatin
reszelt citromhéj
Tetejére:
tortabevonó csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert
habját. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformában kb 15 perc alatt készre
sütjük.
A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a tejszín
kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve
állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos,
a krémhez keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és ezt is óvatosan a krémhez
keverjük. A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a
formába. Rákenjük a túrós krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kivéve
leöntjük csokoládéval és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Tipp:
Ha jobb minőségű csokit használsz, mint én, kemény lesz a
tetején. Megoldás: vagy hígítani olvasztás során a csokit,vagy forró késsel
szeletelni, illetve még dermedés előtt a szeleteknél késsel végighúzni a
csokit, így nem törik el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése