Ez is egy gyors és laktató étel,ami nem mellesleg nagyon finom!Mindíg hagyományosan készítettem a paprikáskrumplit.Hol szalonnát vágtam alá,hol száraz kolbászt.Virslivel nem igazán szeretjük.
A lányom nem igazán rajongott érte de azért megette.Agyaltam hogy miképp kellene készíteni hogy ő is ráérezzen:)és bekattant,hogy sokan nokedlit is szaggatnak bele,hogy tartalmasabb legyen,Láss csodát azóta kedveli:)
Hozzávalók
1 kg burgonya
2 közepes vöröshagyma
2 cikkely fokhagyma
20 dkg parasztkolbász
só-bors-fűszerpaprika
Nokedlihez 1 tojás,15 dkg liszt,víz.
A hagymát kockázom,olajon üvegesre párolom.Megszórom paprikával,beleteszem a vékony hasábra vágott burgonyát,fűszerezem és felöntöm bő vízzel.Mikor majdnem puha a burgonya, belekarikázom a kolbászt.Összeállítom a nokedlitésztát,jó lazára,és beleszaggatom a burgonyához.Pár percig főzöm és kész!
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése