KONYHASZERELEM

2014. március 28., péntek

Kolbászos nokedlis paprikáskrumpli

Ez is egy gyors és laktató étel,ami nem mellesleg nagyon finom!Mindíg hagyományosan készítettem a paprikáskrumplit.Hol szalonnát vágtam alá,hol száraz kolbászt.Virslivel nem igazán szeretjük.
A lányom nem igazán rajongott érte de azért megette.Agyaltam hogy miképp kellene készíteni hogy ő is ráérezzen:)és bekattant,hogy sokan nokedlit is szaggatnak bele,hogy tartalmasabb legyen,Láss csodát azóta kedveli:)

Hozzávalók

1 kg burgonya
2 közepes vöröshagyma
2 cikkely fokhagyma
20 dkg parasztkolbász
só-bors-fűszerpaprika

Nokedlihez 1 tojás,15 dkg liszt,víz.

A hagymát kockázom,olajon üvegesre párolom.Megszórom paprikával,beleteszem a vékony hasábra vágott burgonyát,fűszerezem és felöntöm bő vízzel.Mikor majdnem puha a burgonya, belekarikázom a kolbászt.Összeállítom a nokedlitésztát,jó lazára,és beleszaggatom a burgonyához.Pár percig főzöm és kész!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...