KONYHASZERELEM

2014. március 30., vasárnap

Stefánia vagdalt-tört burgonyával-párolt lilakáposztával

Hozzávalók

1 kg darált hús
5 szikkadt zsemle
5 tojás+10 főtt tojás
só-bors delikát-fokhagyma

Párolt káposzta

1.1/2 kg lilakáposzta
kevés olaj
cukor

őrölt kömény
ecet

A zsemléket beáztatom langyos vízbe,kinyomkodom,hozzáadom a húshoz.Beleütöm a tojásokat fűszerezem ízlés szerint,jól összegyúrom.Közben  keményre főzöm a 10 tojást.Alufóliát picit megolajozok,a massza felét ráteszem és a tepsink méretére lapogatom.Közepére beillesztgetem a főtt tojásokat és bebugyolálom,rúddá formázom.2 rudat készítek ebből a mennyiségből.Kizsírozom a tepsit,a fólia segítségével átteszem a rudakat,kevés vizet öntök alá,lefóliázom és készre sütöm.

A burgonyát megtisztítom,hasábra vágom felteszem főni.Ha puha leszűröm összetöröm és a fasírozott zsiradékából öntök rá.

A káposztát megmosom,negyedelem,a torzsáját kivágom,Vékonyra metélem és kevés olajon elkezdem párolni.Ízlés szerint cukrozom sózom.Elég sűrűn kell kavargatni hogy le ne égjen,én legalábbis nem öntök alá folyadékot.Mikor majdnem puha megszórom fűszerköménnyel és pici ecetet öntök rá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...