Hozzávalók
1 kg darált hús
5 szikkadt zsemle
5 tojás+10 főtt tojás
só-bors delikát-fokhagyma
Párolt káposzta
1.1/2 kg lilakáposzta
kevés olaj
cukor
só
őrölt kömény
ecet
A zsemléket beáztatom langyos vízbe,kinyomkodom,hozzáadom a húshoz.Beleütöm a tojásokat fűszerezem ízlés szerint,jól összegyúrom.Közben keményre főzöm a 10 tojást.Alufóliát picit megolajozok,a massza felét ráteszem és a tepsink méretére lapogatom.Közepére beillesztgetem a főtt tojásokat és bebugyolálom,rúddá formázom.2 rudat készítek ebből a mennyiségből.Kizsírozom a tepsit,a fólia segítségével átteszem a rudakat,kevés vizet öntök alá,lefóliázom és készre sütöm.
A burgonyát megtisztítom,hasábra vágom felteszem főni.Ha puha leszűröm összetöröm és a fasírozott zsiradékából öntök rá.
A káposztát megmosom,negyedelem,a torzsáját kivágom,Vékonyra metélem és kevés olajon elkezdem párolni.Ízlés szerint cukrozom sózom.Elég sűrűn kell kavargatni hogy le ne égjen,én legalábbis nem öntök alá folyadékot.Mikor majdnem puha megszórom fűszerköménnyel és pici ecetet öntök rá.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése