Hozzávalók
1 kg darált hús
5 szikkadt zsemle
5 tojás+10 főtt tojás
só-bors delikát-fokhagyma
Párolt káposzta
1.1/2 kg lilakáposzta
kevés olaj
cukor
só
őrölt kömény
ecet
A zsemléket beáztatom langyos vízbe,kinyomkodom,hozzáadom a húshoz.Beleütöm a tojásokat fűszerezem ízlés szerint,jól összegyúrom.Közben keményre főzöm a 10 tojást.Alufóliát picit megolajozok,a massza felét ráteszem és a tepsink méretére lapogatom.Közepére beillesztgetem a főtt tojásokat és bebugyolálom,rúddá formázom.2 rudat készítek ebből a mennyiségből.Kizsírozom a tepsit,a fólia segítségével átteszem a rudakat,kevés vizet öntök alá,lefóliázom és készre sütöm.
A burgonyát megtisztítom,hasábra vágom felteszem főni.Ha puha leszűröm összetöröm és a fasírozott zsiradékából öntök rá.
A káposztát megmosom,negyedelem,a torzsáját kivágom,Vékonyra metélem és kevés olajon elkezdem párolni.Ízlés szerint cukrozom sózom.Elég sűrűn kell kavargatni hogy le ne égjen,én legalábbis nem öntök alá folyadékot.Mikor majdnem puha megszórom fűszerköménnyel és pici ecetet öntök rá.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése