KONYHASZERELEM

2014. március 24., hétfő

Káposztaleves

2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
karalábé
kis fej hagyma
kis fej káposzta
2-3 kissebb burgonya
20 dkg füstölt kolbász

A zöldségeket tisztítjuk karikázzuk,a káposztát felcsíkozzuk.Pici olajon megdinszteljük az összes hozzávalót,én a hagymát egészben rakom bele,a végén pedig kiemelem belőle.
Pirospaprikázzuk és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.Fűszerezzük sóval- borssal-őrölt köménnyel./én ételízesítőt nem használok de lehet bele tenni/
Ha megpuhultak a zöldségek felengedem vízzel, belekarikázom a kolbászt,ha forr belekockázom a burgonyát.Készítek világos rántást és a végén beleöntöm.
Petrezselyemmel díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...