KONYHASZERELEM

2014. március 26., szerda

Tojáslikőr

Majdnem minden nagy ünnepre készítek valami likőrt.Mindíg mást mert ugye szeretek próbálgatni.
Húsvétra már most elkészítettem a tojáslikőrt,mert ugye érnie kell!És minél tovább érlelődik annál fincsibb lesz.Nagyon egyszerű és itatja magát:)

Hozzávalók

5 dl.tej
5 tojás sárgája
30 dkg kristálycukor
pár csepp rumaroma v.1 kanál rum
2 cl vaníliaaroma
5 dl jó minőségű vodka

A tojássárgákat kikeverem habosra a cukorral.Közben felforralom a tejet és hagyom hűlni.
Ha kihűlt apránként hozzákeverem a tojásos masszához a rummal és vaníliával együtt.
A végén hozzáöntöm a vodkát is és jól összekeverem.Vigyázzunk hogy a tejről pille ne kerüljön bele,illetve csomómentes legyen.Ha mégis feltűnnének benne csomócskák,inkább szűrjük le és csak ezután öntsük üvegekbe.Az üvegeket ne töltsük tele,mert naponta össze kell rázogatni.Legjobb hűtőben tárolni,de nem kötelező!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...