KONYHASZERELEM

2014. március 28., péntek

Ostoroskalács

Hozzávalók

60 dkg liszt
4 dl langyos tej
6 dkg cukor
5 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 kanál olaj
pici só

Krém

25 dkg margarin
1 cs.vaníliás cukor
20 dkg porcukor
3 kanál kakaó/cukrozatlan/

A lisztet tálba szórom,a tejet meglangyosítom kis cukorral és beleteszem az élesztőt.Ha felfutott,hozzáadom a liszthez,elkeverem és beleteszem a többi hozzávalókat.Laza tésztát dagasztok és kelesztem duplájára.
Közben elkészítem a krémet.
A lágy margarint összedolgozom a cukrokkal és a kakaóval,habosra kavarom.
A tésztát 6 cipóra osztom.Egyenként vékonyra téglalapra nyújtom és megkenem a krémmel.Feltekerem mint a bejglit és hármat-hármat összefonok.Vajazott tepsibe rakom,lekenem tojással és hagyom még kelni 15 percet.Előmelegített sütőbe tolom,180 fokon kb.30 percig sütöm.Azért használjunk tűpróbát és ha a teteje már nagyon pirulna,de még nyers a közepe,tegyünk sütőpapírt a tetejére és süssük még tovább.
Ha megsült,langyos vízben feloldott porcukorral megkenjük még melegen.Szép fényes lesz tőle!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...