Hozzávalók
60 dkg liszt
4 dl langyos tej
6 dkg cukor
5 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 kanál olaj
pici só
Krém
25 dkg margarin
1 cs.vaníliás cukor
20 dkg porcukor
3 kanál kakaó/cukrozatlan/
A lisztet tálba szórom,a tejet meglangyosítom kis cukorral és beleteszem az élesztőt.Ha felfutott,hozzáadom a liszthez,elkeverem és beleteszem a többi hozzávalókat.Laza tésztát dagasztok és kelesztem duplájára.
Közben elkészítem a krémet.
A lágy margarint összedolgozom a cukrokkal és a kakaóval,habosra kavarom.
A tésztát 6 cipóra osztom.Egyenként vékonyra téglalapra nyújtom és megkenem a krémmel.Feltekerem mint a bejglit és hármat-hármat összefonok.Vajazott tepsibe rakom,lekenem tojással és hagyom még kelni 15 percet.Előmelegített sütőbe tolom,180 fokon kb.30 percig sütöm.Azért használjunk tűpróbát és ha a teteje már nagyon pirulna,de még nyers a közepe,tegyünk sütőpapírt a tetejére és süssük még tovább.
Ha megsült,langyos vízben feloldott porcukorral megkenjük még melegen.Szép fényes lesz tőle!
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése