Hozzávalók
Tészta
50 dkgfinomliszt
2,5 dkg élesztő
4 kk.só
1 kk.cukor
1tojás és 1 sárgája
10 dkg sertészsír
5 dkg tepertőkrém
20 dkg tejföl
1 tk.ecet
0,5dl tej
Krém
30 dkg sótlan darált tepertő
3 g só
bors ízlés szerint
ebből a mennyiségből kell 5 dkg-ot a tésztához adni
1 felvert tojás a kenéshez
A lisztet összemorzsoljuk a zsiradékkal,majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tészta további hozzávalóit.Alalposan kidagasztjuk és meleg helyen letakarva 45-50 percig kelesztjük.Ezután kissé átgyúrjuk és vékony négyszöggé nyújtjuk.megkenjük a krémmel,a két szélét a közepére hajtjuk,majd a másik végénél is középre hajtjuk a széleit.Kicsit lenyomkodjuk és letakarva pihentetjük 15 percig.Ekkor ismét kinyújtjuk mint először és újra hajtogatjuk.Pihenés 15 perc.Még egyszer kinyújtjuk újnyi vastagra,beírdaljuk éles késsel és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.Üjrakelesztés 50-60 perc,közben izzítsuk a sütőt 250 fokra.Sütés előtt lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe,alsó felső sütésen.Visszavesszük a hőfokot egyből 21 fokra és 20 perc alatt elvileg készre sütjük a pogikat.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése