KONYHASZERELEM

2023. január 28., szombat

Gábor féle leveles tepertős pogácsa



 Hozzávalók

Tészta

50 dkgfinomliszt

2,5 dkg élesztő

4 kk.só

1 kk.cukor

1tojás és 1 sárgája

10 dkg sertészsír

5 dkg tepertőkrém

20 dkg tejföl

1 tk.ecet

0,5dl tej

Krém

30 dkg sótlan darált tepertő

3 g só

bors ízlés szerint

ebből a mennyiségből kell 5 dkg-ot a tésztához adni


1 felvert tojás a kenéshez


  A lisztet összemorzsoljuk a zsiradékkal,majd hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt és a tészta további hozzávalóit.Alalposan kidagasztjuk és meleg helyen letakarva 45-50 percig kelesztjük.Ezután kissé átgyúrjuk és vékony négyszöggé nyújtjuk.megkenjük a krémmel,a két szélét a közepére hajtjuk,majd a másik végénél is középre hajtjuk a széleit.Kicsit lenyomkodjuk és letakarva pihentetjük 15 percig.Ekkor ismét kinyújtjuk mint először és újra hajtogatjuk.Pihenés 15 perc.Még egyszer kinyújtjuk újnyi vastagra,beírdaljuk éles késsel és pogácsa szaggatóval kiszúrjuk.Üjrakelesztés 50-60 perc,közben izzítsuk a sütőt 250 fokra.Sütés előtt lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe,alsó felső sütésen.Visszavesszük a hőfokot egyből 21 fokra és 20 perc alatt elvileg készre sütjük a pogikat.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...