Hozzávalók
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 dl.langyos víz
1 kk.cukor
2-3 kk.só
4cl.olaj
1 nagy fej hagyma
Először a hagymát felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük,hagyjuk hűlni.A lisztet keverőtálba szitáljuk,a szélére szórjuk a sót,középre a langyos vízben felfuttatot élesztőt.Elkezdjük dagasztani és mikor egyneművé válik,hozzáadjuk a kihűlt hagymát az olajjal együtt.Tovább dagasztjuk,és mikor elválik az edény falától kivesszük,átmozgatjuk és enyhén olajozott tálba tesszük.Letakarjuk és meleg helyen kelesztjük 50 percig.Ha megkelt átgyúrjuk,újjnyi vastagra kinyomkodjuk és felcsavarjuk,formázzuk.Sütőpapíros formába tesszük,letakarjuk és ismét kelesztjük 40 percet.Közben a sütőt 220 fokra kapcsoljuk.Ha letelt az idő Vízzel alaposan lespriccoljuk és sütőbe toljuk.Levesszük egyből a hőt 200 fokra,a sütő aljába teszünk egy edényben vizet,hogy gőz képződjön.20 perc után lefedjük a kenyeret egy sütőpapírral,hogy ne égjen meg nagyon és tövább sütjük összesen 50-60 percig.Ha megsült Lespriccoljuk vízzel és rácson hűtjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése