Nagyon nagyon ritkán készítek nudlit,nem is értem miért.Pedig remek étel és szeretjük is,csak sosem jut eszembe,hogy létezik.A minap szembejött velem a neten böngészés közben és nagyon örültem neki,végre egy nem húsos étel,amit rég csináltam és mindenki szereti!Az adagot ketté vettem és a másik felét pirított morzsába forgattam,lekvárral,porcukorral fogyasztottuk.Kettőnknek 2 napi vacsi megvolt oldva.
Hozzávalók
50 dkg burgony
kb.30 dkg liszt
1 tojás
fél kk.só
2 tk.zsír
szóráshoz:20 dkg darált mák-porcukor
A burgonyát héjában megfőzöm,hámozom,még melegen alaposan összetöröm.Langyosra hűtöm és hozzáadom a többi hozzávalót.Összegyúrom,hengerre formázom,szeletelem és kisodrom őket tetsző vastagra.kis "hurkákra"darabolom és forrásban lévő vízben főzöm addig,míg feljön a víz tetejére.Leszűröm,hideg vízzel leöblítem,minimális olajjal meglocsolom és porcukros mákkal bőven megszórom.
Jó étvágyat!
J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése