Hozzávalók
70 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
10-13 dkg szalonna/császár-füstölt a legjobb/
1 doboz csemege kukorica
1 kis doboz tejföl
15 dkg trapista sajt
500g köret v.széles metélt tészta
kevés olaj
só-bors-delikát-bazsalikom ízlés szerint
A szalonnát felkockázzuk,ha sima füstölt kisebbre,ha császár,lehet picit nagyobbra.Kevés olajon kisütjük,félkészkor hozzáadjuk a kockázott hagymát és üvegesre dinszteljük.A húst vastagabb tokánycsíkokra vagdaljuk és a hagymára dobjuk.Fehéredésig együtt pároljuk,majd belereszeljük a fokhagymát,fűszerezzük ízlés szerint.Kevés vizet öntünk alá,lefedjük és puhára sütjük,ne maradjon sok lé rajta,de szaftos legyen.A tésztát kifőzzük szokás szerint,egy tálba öntjük és hozzákeverjük a csirkét.Mehet bele a lecsöpögtetett kukorica,fele reszelt sajt,tejföl is és összeforgatjuk.Egy hőálló tálat kiolajozunk és beletesszük a masszát,elegyengetjük és rászórjuk a sajt másik felét.Forró sütőbe toljuk és pirulásig sütjük.
Gyors és laktató vacsora és még finom is!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése