KONYHASZERELEM

2023. január 29., vasárnap

Vajas-sós fifli


 

Hozzávalók

55 dkg liszt

10 dkg puha margarin

1,5 dl tej

2 dkg élesztő

175 g kefír

1 tojás

1 tk cukor

3 tk só

  10-15 dkg sajt a tetejére

  kb.8-10 dkg olvasztott margarin kencének

  1 felvert tojás a tetejére



A lisztet elmorzsolom a margarinnal,a cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt és hozzáadom a margarinos liszthez.Beleteszem a többi hozzávalót is és alaposan kidagasztom.Letakarva meleg helyen kelesztem 50 percig.Átgyúrom és kettéosztom a tésztát,majd mindkettőt amilyen vékonyra csak lehet,kör alakká nyújtom.Mindkettőt 8 cikkre vágom,kenőecsettel vékonyan megkenem az olvasztott vajjal és kifli formára feltekerem.Sütőpapíros tepsibe teszem őket és letakarva meleg helyen pihentetem még legalább 40 percig.Közben előmelegítem a sütőt 200 fokra.Sütés előtt megkenem a kifliket tojással,megszórom picit dúrva sóval és reszelt sajttal,mehet a sütőbe.Sütési idő nekem 25 perc volt,alsó felső sütésen.Nagyon finom puha foszlós kiflik sikeredtek,akár magában nasizni,akár szendvics alapnak kiváló.Másnap is kellemesen puha,sőt 3 nap után pillára mikrózva olyan mintha frissen sült volna.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...