Hozzávalók
55 dkg liszt
10 dkg puha margarin
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
175 g kefír
1 tojás
1 tk cukor
3 tk só
10-15 dkg sajt a tetejére
kb.8-10 dkg olvasztott margarin kencének
1 felvert tojás a tetejére
A lisztet elmorzsolom a margarinnal,a cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt és hozzáadom a margarinos liszthez.Beleteszem a többi hozzávalót is és alaposan kidagasztom.Letakarva meleg helyen kelesztem 50 percig.Átgyúrom és kettéosztom a tésztát,majd mindkettőt amilyen vékonyra csak lehet,kör alakká nyújtom.Mindkettőt 8 cikkre vágom,kenőecsettel vékonyan megkenem az olvasztott vajjal és kifli formára feltekerem.Sütőpapíros tepsibe teszem őket és letakarva meleg helyen pihentetem még legalább 40 percig.Közben előmelegítem a sütőt 200 fokra.Sütés előtt megkenem a kifliket tojással,megszórom picit dúrva sóval és reszelt sajttal,mehet a sütőbe.Sütési idő nekem 25 perc volt,alsó felső sütésen.Nagyon finom puha foszlós kiflik sikeredtek,akár magában nasizni,akár szendvics alapnak kiváló.Másnap is kellemesen puha,sőt 3 nap után pillára mikrózva olyan mintha frissen sült volna.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése